Sakızlı Muhallebili Kup
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Sakızlı Muhallebili Kup Tarifi İçin

Malzemeler

Sakızlı Muhallebili Kup

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Sakızlı muhallebili kup, kolayca uygulanabilen yemek tarifleri arasında üst sıralarda...

Nişasta ve unu bir bardak suda eriyene kadar karıştırın. Yumurta sarıları ve şekeri tencereye alıp çırpma teli ile çırpın.

Nişastalı su ve sütü ekleyip pürüzsüz bir karışım haline gelene kadar çırpmaya devam edin. Kısık ateşte devamlı karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Koyulaşmaya başlayınca damla sakızı ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Birkaç dakika karıştırmadan kaynatıp ocaktan alın. Ilınmaya bırakın.

Bisküvileri portakal suyuna batırıp ıslatın ve kuplara dik olarak yerleştirin. Muhallebiyi üstten bir parmak boşluk kalacak şekilde bisküvilerin ortalarına paylaştı rın.

Kremşanti ve labne peynirini bir kaseye alıp çırpın. Kuplara paylaştırıp üzerini kiraz şekerlemeleriyle süsleyin ve kakao serpin. Buzdolabında 30 dakika bekletip servis yapın.

Dilerseniz, çok sevilen klasik sakızlı muhallebi tarifine de göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Kolay Sütlü Tatlılar Çay Saati Tarifleri Tatlı Tarifleri Sütlü Tatlılar Diyet Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Kar yağdı tatlısı
Grip Düşmanı Tatlı
Portakallı süt helvası
Kedidili tatlısı
Bal kabağında süt helvası
Burdur muhallebisi