Osmanlı'da bayramların en popüler tatlısı olarak bilinen muhallebi, özellikle yabancı konuklara sunulurdu. Süt ve un ile hazırlanan bu tatlı; muhallebili kadayıf veya pirinç unlu muhallebi gibi birçok farklı çeşide sahiptir. Kalsiyum ve potasyum bakımından zengin olan muhallebi, anne sütü kesildikten sonra tüketilmesi gereken besinler arasında yer alır. Malzemeleriniz hazırsa, damla sakızlı muhallebi nasıl yapılır birlikte görelim:
Siz de Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan sütlü tatlılara göz atabilirsiniz. Dilerseniz, yumuşak bir kıvamda sunulan keşkül tarifini de deneyebilirsiniz.
Damla Sakızlı Muhallebi Püf Noktaları Nelerdir?
1 Porsiyon Sakızlı Muhallebi Kaç Kaloridir?