Sadrazam Lokumu
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Dışı yumuşacık, içi bol kremalı Sadrazamlara yakışır bir tatlı tarifi denemeye ne dersiniz? Misafirlerinize çay saatlerinin yanında, bayramlarda ve her türlü özel günlerde rahatlıkla yapabileceğiniz bir tatlı olan sadrazam lokumu için tarif detaylarına geçebiliriz.

1 Porsiyon Sadrazam Lokumu Kaç Kalori?

1 porsiyon sadrazam lokumu yaklaşık 350 kaloridir.

Paşa sarması tarifine göz atmayı unutmayın.

Sadrazam Lokumu Tarifi İçin

Malzemeler

Kreması için:

Sadrazam Lokumu

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kreması için bir tencereye süt, şeker, un ve vanilyayı karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
  2. Keki için derin bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alıp güzelce çırpın.
  3. Elemiş olduğunuz un ve kabartma tozunu da ilave edin ve çırpmaya devam edin.
  4. Kek hamurunun yapışmaması için fırın tepsisinin yüzeyine yağlı kağıt serin.
  5. Kek hamurunu fırın tepsinize dökün ve eşit bir şekilde yayın.
  6. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  7. Fırından çıkan keki soğumadan rulo yapıp ardından normal hale getirin.
  8. Uzunlamasına ikiye kestiğiniz keki yağlı kağıttan ayırın.
  9. Tezgahın üzerine uzunlamasına bir streç film açın ve üzerine keki alın.
  10. Kekin üzerine hazırlamış olduğunuz kremanın yarısını bir spatula yardımıyla güzelce sürün.
  11. Kekin altındaki streç film yardımıyla kekinizi uzunlamasına rulo şeklinde sarın.
  12. Aynı işlemleri diğer keklere de yaptıktan sonra dinlenmesi için buzdolabında 1-2 saat bekletin.
  13. Buzdolabından çıkan rulo kekleri 2 cm'lik genişlikte kesip dilimleri önce soğuk süte batırıp ardından hindistan cevizine bulayın.
  14. Hindistan cevizine buladığınız tatlınız servise hazır. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Üzerine toz antep fıstığı serpiştirebilirsiniz.
  • Dilerseniz sadrazam lokumunun içerisine dilimlenmiş muz ilave ederek lezzetlendirebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Kek fırından çıkar çıkmaz rulo yapmanızın sebebi, sıcakken kek kırılmadan şekil almasıdır. Kek soğuduktan sonra şekil vermesi zorlaşacaktır.
  • Kekin üzerine krema sürdükten sonra altına streç film sararak rulo yapmanız, kekinizin dağılmadan bütün halde rulo olmasını sağlayacaktır.

Tarif Kategorileri

Sütlü Tatlılar Kolay Sütlü Tatlılar Çay Saati Tarifleri Farklı Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı
Yalancı Tiramisu
Yulaf Sütlü Sütlaç
Paşa Sarması