Paşa Sarması
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İştah açan görünümüyle çay saatlerinin vazgeçilmezi olan paşa sarması, muhallebi ve hindistan cevizinin bir araya gelmesinden oluşur. Saray sarması ile benzer bir şekilde hazırlanan bu tatlı, özellikle hafifliği ile herkesin favorisi olacak tatlılardan biridir. Malzemeler hazırsa, paşa sarması tarifi için detaylara geçebiliriz.

Dilerseniz, saray sarması tarifini de inceleyebilirsiniz

1 Porsiyon Paşa Sarması Kaç Kalori?

1 porsiyon paşa sarması yaklaşık olarak 244 kaloriye denk gelir.

Paşa Sarması Tarifi İçin

Malzemeler

Muhallebisi için:

Arası için:

Dışı için:

Paşa Sarması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle tencereye tereyağını ekleyip eritin.
  2. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
  3. Üzerine süt ve şekeri ilave ederek muhallebi koyulaşıp kıvam alana kadar karıştırın.
  4. Muhallebiyi ocaktan alıp vanilya ekleyip karıştırın ve pürüzsüz bir kıvam alması için mikserden geçirin, soğuması için bir kenara alın.
  5. Fırın tepsisinin tabanına hindistan cevizini eşit bir şekilde yayın.
  6. Soğuyan muhallebiyi bir kepçe yardımıyla hindistan cevizli katmanın üzerine döküp spatula ile düzleyin, buzdolabında yarım saat kadar dinlendirin.
  7. Derin bir kasede süt ve krem şantiyi katı bir kıvam alana kadar mikser yardımıyla çırpın.
  8. Buzdolabından çıkardığınız tatlının üzerine krem şantiyi boşluk kalmayacak şekilde yayın.
  9. Petibör bisküvileri rondodan geçirin ve krem şantinin üzerine serpiştirin.
  10. Dikdörtgen şeklinde dilimlediğiniz tatlınızı buzdolabında dinlendirin.
  11. Dinlendirdiğiniz tatlıyı çok nazikçe spatula yardımıyla rulo halinde sarın.
  12. Paşa sarması tatlınız servise hazır dilerseniz üzerine nar taneleri ekleyerek servis edebilirsiniz, Afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Paşa sarmasını, kakaolu kek ve portakallı anne kurabiyesi ile birlikte sunabilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Paşa sarmasını rulo haline getirmekte zorlanırsanız eğer buzdolabında bekletme süresini uzatmalısınız.
  • Muhallebiyi ocaktan aldıktan sonra pürüzsüz bir kıvam elde etmek için mikser ile çekmelisiniz.
  • Dilerseniz paşa sarması tatlısını kakaolu da yapabilirsiniz.
  • Üzerini çilek ve mevsim meyveleri ile süsleyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Kolay Sütlü Tatlılar Farklı Tatlı Tarifleri Kremalı Tatlılar Sütlü Tatlılar

Benzer Tarifler

Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı
Yalancı Tiramisu
Yulaf Sütlü Sütlaç
Sadrazam Lokumu