Osmanlı Usulü Keşkül
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Osmanlı Usulü Keşkül Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Süslemek için

Osmanlı Usulü Keşkül

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Süt, pirinç unu, badem ve antep fıstığını tencereye alın. Malzemeleri birbirine yedirinceye kadar çırpma teli ile çırpın.
  2. Kısık ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.
  3. Toz şeker ve hindistan cevizi rendesini ilave edip 5 dakika daha karıştırarak pişirin.
  4. Tatlıyı kâselere paylaştırıp üzerini file bademle süsleyin. Buzdolabında 2-3 saat bekletip soğuk olarak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Bayram Tatlıları Çay Saati Tarifleri Tatlı Tarifleri Pratik Tatlı Tarifleri Kolay Sütlü Tatlılar Osmanlı Mutfağı Sütlü Tatlılar

Benzer Tarifler

Kedidili tatlısı
Balkabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı