Muhallebili Revani
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan muhallebiyi, revani ile bir araya getirdik ve ortaya muhteşem bir lezzet çıktı. 

Orijinal revani tatlısına göz atmayı unutmayın.

Muhallebili Revani Tarifi İçin

Malzemeler

Revani için

Limonata için

Muhallebi için

Üzeri için

Muhallebili Revani

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yumurtalarla şekeri iyice çırpın. Ayçiçeği yağı, yoğurt ve diğer malzemeleri ekleyerek hepsini çırpıp yağladığınız kare fırın tepsisine aktarın.
  2. 175 derece fırında pişirin. Soğuyunca enlemesine ikiye kesin. Revaniyi ıslatmak için, limon suyu, şeker ve suyu karıştırın. Her iki revaniyi de limonata ile ıslatın.
  3. Muhallebi malzemelerini bir tencerede sürekli karıştırarak pişirip ılınmaya bırakın. Yarısını ıslattığınız revanini üzerine döküp yayın.
  4. Üzerine diğer revaniyi kapatın. Kalan muhallebiyi üzerine yayıp bol Türk kahvesi serpiştirin. Servis yapın. Sade haliyle sunulan klasik revani tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Sütlü Tatlılar Çikolatalı Tatlı Tarifleri Bayram Tatlıları Yöresel Tarifler Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Kedidili tatlısı
Balkabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı