Meyveli Muhallebi Katları
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Meyveli Muhallebi Katları Tarifi İçin

Malzemeler

Muhallebi için

Tabanı için

Arası için

Üzeri için

Meyveli Muhallebi Katları

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Muhallebi için; tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Unu ilave edip rengi dönmeye başlayıncaya kadar kavurun. Sürekli karıştırarak sütü ilave edin ve topaklanmaması için hızlıca karıştırın. Süt ılınmaya başladığında toz şeker ve vanilyayı ilave edin. Muhallebi kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirip ocaktan alın.
  2. Tabanı için; bisküvileri kum gibi oluncaya kadar rondodan geçirin ve bir fırın kabının tabanına yayın. Muhallebiyi bisküvilerin üzerine dökün ve tüm kaba yayın. Üzerini streç filmle sarın. Tamamen soğuyuncaya kadar buzdolabında bekletin.
  3. Soğuyan muhallebiyi eşit büyüklükte kare parçalara bölün. Birinci dilimin üzerine çilek dilimleri yerleştirin. İkinci dilim muhallebiyi üzerine kapatın ve muz dilimleri yerleştirin. Aralara da bisküvi parçaları serperek üçüncü dilim muhallebiyi üzerine kapatın. Üzerine bisküvi parçaları serpin, çilek dilimleri ve file fındık serpip soğuk servis yapın.

Tarif Kategorileri

Sütlü Tatlılar Çay Saati Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Kedidili tatlısı
Balkabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı