Krem Karamel
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Krem karamel tabakası sert, üzeri ise muhallebi kıvamında olan bir tatlıdır. Fransız ve İspanya mutfağının gözde lezzetleri arasında yer alır. Ana malzemeleri süt, şeker ve yumurtadır. Vücuda enerji veren bu tatlı, özel günlerin yeni favorisi olacak. Malzemeleriniz hazırsa, orjinal krem karamel nasıl yapılır birlikte görelim.

Sofranızda hafif ve pratik sütlü tatlılara yer vermek istiyorsanız, nefis kazandibi tarifini deneyebilirsiniz.

Krem Karamel Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Karamel için

Krem Karamel

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Karameli hazırlamak için toz şeker ve suyu yapışmaz yüzeyli bir tavaya alın. Orta ateşte şeker eriyip rengi hafif koyulaşana kadar pişirip ocaktan alın.
  2. Krem karamel kaplarına eşit olarak paylaştırın. Derin bir kaseye yumurtaları kırın. Toz şekeri ilave edip krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  3. Vanilyayı ekleyin ve 2 dakika daha çırpın. Sütü yavaş yavaş çırparak ekleyin ve 3-4 dakika daha yüksek devirde çırpın.
  4. Üzerinde oluşan köpüğü kepçe yardımıyla temizleyin ve yumurta karışımın karamel kaplarına paylaştırın.
  5. Kapları bir fırın tepsisine yerleştirin ve yarısına gelecek şekilde sıcak su ekleyin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirin.
  6. Fırından çıkarın ve oda ısısına gelene kadar bekletin. Bir gece buzdolabında bekletin. Krem karamel kaplarını servis tabaklarına ters çevirip soğuk servis yapın. Afiyet olsun.
    Krem karamel tatlısının bir porsiyonu, yaklaşık 145 kaloridir.

Tarif Kategorileri

Diyet Tatlı Tarifleri Sütlü Tatlılar MasterChef Tarifleri Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Portakallı süt helvası
Kedidili tatlısı
Bal kabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası