Şef Sedat Yaman'dan şahane bir tatlı tarifi ile karşınızdayız. Kahve ve vişne ile tatlandırılan krem fontana, bardakların içinde sunulabilir. Malzemeler hazırsa, krem fontana tarifi için detaylara geçebiliriz.
Krema, süt ve vanilya çubuğunu tencereye alın ve karıştırarak kaynatın.
Başka bir tencerede şeker ve yumurta sarısını karıştırarak yavaş yavaş ısıtın. Daha sonra iki tenceredeki malzemeyi birleştirerek krem kıvamında bir karışım elde edin.
Soğuk suda ıslatılmış jelatin yapraklarını süzün ve kremin içine karıştırarak ilave ettikten sonra karışımı üç eşit parçaya bölün.
Bölmüş olduğunuz ilk parçaya kahveyi ilave ederek karıştırın servis bardaklarına paylaştırarak -18 derecede dondurun.
Donmuş vişneyi robotta çekin ve ikinci bölümün içine ilave ettikten sonra karışımı robotta tekrar çekin.
Önceden dondurduğunuz kahveli kremin üzerine eşit ancak birbirine karışmayacak şekilde doldurun ve tekrar -18 derecedeki dondurucuya atın.
Son kalan kremi de eşit bir şekilde bardağın içine paylaştırın ve tekrar dondurun.