Krem Katalan
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Masterchef Türkiye Şefi Danilo Zanna’dan Lavantalı krem katalan tarifi

Krem Catalana, Katalanların dünyaya mal olmuş ünlü bir tatlısıdır. Hafif, sütlü bir tatlı olan krem katalan, lavanta aromasıyla daha da lezzetli bir hale getirilir.

Alternatif olarak krem brüle tarifine göz atmayı unutmayın.

Krem Katalan Tarifi İçin

Malzemeler

Süslemek için

Krem Katalan

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  • Toz şekeri ve yumurta sarılarını bir kaba alarak çırpın ve nişasta ile 100 ml sütü ekleyerek karıştırın. 
  • Kalan sütü, krema ve lavanta çiçeklerini tencereye alarak ısıtın. Daha sonra süzüp lavanta çiçeklerini ayırın.
  • Yumurtalı karışımı yavaşça ekledikten sonra hızlıca karıştırın ve çırpma teli ile karıştırmaya devam ederek koyulaşana kadar pişirin. 
  • Tatlıyı porselen kâselerin içine paylaştırın ve ılındıktan sonra buzdolabında soğuyana kadar bekletin. 
  • Buzdolabından aldıktan sonra tatlıların üzerine esmer şeker serpip pürmüz ile karamelize olana kadar yakın. Yenilebilir çiçeklerle süsleyerek servis edin. 
  • Tarif Kategorileri

    Çay Saati Tarifleri MasterChef Tarifleri Tatlı Tarifleri Sütlü Tatlılar

    Benzer Tarifler

    Kedidili tatlısı
    Balkabağında süt helvası
    Burdur muhallebisi
    Tembleque
    Süt bombası
    Pamuk Tarlası Tatlısı