Kivili Sütlaç
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ana vatanı Çin olan kivi, ülkemizde en çok Yalova ve Ordu'da yetiştirilir. C vitamini bakımından zengin olan bu meyvenin cilt üzerinde birçok etkisi vardır. Yaşlanmayı ve kırışıklıkları azaltırken, cilt yüzeyine parlaklık sağlar. Sivilce ve lekelerin azalmasını sağlar. Aynı zamanda saçların dökülmesini de engeller. Sütlaç ise, Türk mutfağının en sevilen tatlılarından biridir. Hazırsanız, nefis kivili sütlaç nasıl yapılır görelim.

1 Porsiyon Kivili Sütlaç Kaç Kaloridir?

Videolu sütlaç tarifine de göz atın.

Kivili Sütlaç Tarifi İçin

Malzemeler

Kivili Sütlaç

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kivilerin 4 tanesini çatalla püre halinde ezin. 3 tanesini soyup ince halkalar şeklinde dilimleyerek süsleme için ayırın.
  2. Pirinci yıkayıp tencereye alın. 1 bardak suyu üzerine döküp pirinçler suyunu çekinceye kadar haşlayın. 4 bardak sütü ilave edip 5 dakika daha pişirin.
  3. Fieker ve kalan yarım bardak sütte ezilmiş nişastayı ekleyin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Vanilya ve kivi püresini ekleyip karıştırın. Ocaktan alın.  
  4. Servis kaselerinin içini ayırdığınız kivi dilimleri ile süsleyin. Sütlacı paylaştırıp üzerini kivi dilimleri ve nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Pirinçlerin yumuşaması ve daha çabuk pişmesi için önceden ılık suda bekletin.
  • Kivileri püre haline getirmek için, mikserden geçirebilirsiniz.
  • Sütlü karışımı, pirinçlerin üzerine yavaş yavaş dökün. Süt kesilirse, sütlacın kıvamını tutturmanız zorlaşacaktır.
  • Sütlacı pişirirken tahta kaşık kullanın ve sık sık karıştırın.

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Kolay Sütlü Tatlılar Çay Saati Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Sütlü Tatlılar Türk Mutfağı Yemekleri

Benzer Tarifler

Grip Düşmanı Tatlı
Portakallı süt helvası
Kedidili tatlısı
Bal kabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque