Kivili Kup
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 11 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kivili Kup Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Portakal peltesi için

Kivili Kup

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Süt, buğday nişastası, toz şeker ve unu tencereye alın. Mikserle iyice karıştırın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin. Vanilyayı ekleyip karıştırın ve ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Kivileri minik parçalar şeklinde doğrayın. Ilınmış muhallebiye ekleyip karıştırın. Muhallebiyi cam kaselerin yarısına gelecek şekilde paylaştırın. Buzdolabında bekletip soğutun. Portakal peltesini hazırlamak için tüm malzemeyi tencerede çırpın ve pişirin. Ilındıktan sonra muhallebilerin üzerini portakal peltesiyle doldurun. Kivi dilimleriyle süsleyip soğuk servis yapın.

Tarif Kategorileri

Sütlü Tatlılar Tatlı Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Grip Düşmanı Tatlı
Portakallı süt helvası
Kedidili tatlısı
Bal kabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque