Kırmızı İrmik Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

3 renkten oluşan irmik tatlısının yapımında, vişne suyu, kakao ve vanilyalı puding kullanılır. Şık sunumu ve lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakacak tariflerden biridir.

Dilerseniz, klasik irmik tatlısını da deneyebilirsiniz.

Kırmızı İrmik Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Kırmızı İrmik Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. 1 paket vanilyalı pudingi 2 bardak vişne suyu ile pişirin. Silikon kek kalıbını ilk olarak suyla çalkalayın ve ardından pudingi kalıba dökerek buzdolabına kaldırın.
  2. Süt, irmik, şeker, Hindistan cevizi, tereyağı ve vanilyayı karıştırıp tencereye alarak, kaynayana kadar pis¸irin.
  3. Dolapta soğuttuğunuz pudingin üzerine irmikli karışımın yarısını dökün. Yeniden dolaba kaldırın. Diğer kalan yarısına ise kakaoyu ekleyerek karıştırın.
  4. Dolaptan çıkardığınız tatlının üzerine kakaolu pudingi dökün. 1-2 saat dolapta beklettikten sonra servis tabağına ters çevirin. Dilimleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Sütlü Tatlılar Çay Saati Tarifleri Tatlı Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Kedidili tatlısı
Balkabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı