Ülkemizde en çok Ege Bölgesi'nde yetiştirilen kestane, kış aylarının vazgeçilmez lezzetleri arasındadır. Özellikle tatlı, pilav ve et yemeklerinin içerisinde kullanılır. Asya ve Avrupa ülkelerinde sık sık tüketilen bu besin, C vitamini bakımından zengindir. Kestane, kolesterol seviyesini düşürür ve kan şekeri seviyesini dengeler. Ayrıca kabızlık riskini ve bağırsak komplikasyonlarını azaltır. İçeriğinde bulunan mineraller sayesinde beyaz kan üretimini destekler. Vücut direncini arttırmasının yanı sıra kemik sağlığına olumlu etkileri vardır. Malzemeleriniz hazırsa, tadına doyamayacağınız pratik kestaneli muhallebi tarifine başlayabiliriz.
1 Porsiyon Kestaneli Pratik Muhallebi Kaç Kaloridir?
Kalsiyum bakımından zengin olan sütlü tatlılar ile harikalar yaratmaya ne dersiniz? Türk mutfağının en özgün lezzetlerinden biri olan kazandibi tarifine buradan ulaşabilirsiniz.
Kestaneli pratik muhallebinin üzeri için
Kestaneli pratik muhallebiyi tatlandırmak için, kullanacağınız kapların içini ev yapımı çikolata sosu ile süsleyebilirsiniz.