Kefirli Sütlaç
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Krema ve kefir ile hazırlanan sütlacı, frambuaz, böğürtlen gibi meyvelerle süsleyebilirsiniz.

Tam kıvamında sütlaç tarifine de göz atın.

Kefirli Sütlaç Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Servis için

Kefirli Sütlaç

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pirinci hafif diri kalacak şekilde haşlayıp suyunu süzün. Nişastayı bir su bardağı kadar sütle açın.
  2. Kefir, krema, kalan süt ve toz şekeri bir tencereye alın. Ara ara karıştırarak kaynatın.
  3. Kaynamaya başlayınca sütlü nişastayı ilave edip kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirin ve ocaktan alın.
  4. Servis kaselerine paylaştırın. Oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletip buzdolabına alın ve iki saat dinlendirin.
  5. Üzerini böğürtlen, frambuaz ve nane ile süsleyin. Dondurma ile servis yapın.

Tarif Kategorileri

Sütlü Tatlılar Kolay Sütlü Tatlılar Diyet Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Kedidili tatlısı
Balkabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı