Kazandibi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan kazandibi, tavuk göğsünün karamelize edilmiş halidir. Tepsiye dökülen şekerler yakılarak tavuk göğsü ile birleşmesi sağlanır. Ana malzemeleri nişasta, pirinç unu ve süttür. Kalsiyum bakımından zengin olan bu tatlıya, Balkan ülkelerinde de yer verilir. Hafif olduğu için özellikle ramazan aylarında sık sık tüketilir. Malzemeleriniz hazırsa, 'Evde kolay kazandibi nasıl yapılır?' birlikte görelim.

1 Porsiyon Kazandibi Kaç Kaloridir?

Öğle aralarında veya akşam yemeklerinden sonra ikram edilen sütlü tatlılar sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, derviş tatlısı olarak da bilinen keşkül tarifine göz atabilirsiniz.

Kazandibi Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Tepsi için

Kazandibi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Mısır ve buğday nişastaları, pirinç unu ve vanilyayı bir kapta harmanlayın. 1.5 su bardağı süt ekleyip çırpma teli ile karıştırın.
  2. Kalan süt ve tozşekeri tencereye alın. Kısık ateşte karıştırarak ısıtın. Pirinç unlu karışımı azar azar ekleyin.
  3. Muhallebi kıvamını alınca  1 kaşık margarin ve file bademi ilave edin. İyice karıştırıp ocaktan alın.
  4. Yuvarlak bir tepsiyi 1 kaşık margarinle yağlayıp 3 kaşık şekeri tepsinin dibini kaplayacak şekilde serpiştirin.
  5. Hazırladığınız muhallebiyi tepsiye dökün. Tepsiyi sık sık çevirerek  orta ateşte 15 dakika pişirin. Soğuyunca servis tabağına ters çevirip kare  şeklinde dilimleyin. Servis yapın. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Çay ile birlikte servis edebilirsiniz.
  • Kazandibinin yanında bir top dondurma ile servis edebilirsiniz.
  • Kazandibinin üzerine ince dövülmüş fındık veya fıstık serpebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Muhallebi kıvamını tutturabilmek için, katı malzemeleri elekten geçirin.
  • Kıvamı koyu olursa tekrar ocağa alın ve azar azar süt ekleyin. Kıvamı sıvı olduğunda ise nişasta ve un ilave edin.
  • Karıştırma işlemini yarım bırakmayın ve mutlaka tahta kaşık kullanın.
  • Muhallebiyi hazırladıktan sonra kenarda ılıması için bekletin
  • Karamelize işlemi için esmer şeker kullanabilirsiniz. Şekerler yapışkan bir kıvama geldiğinde, üst kısmına muhallebi dökebilirsiniz.
  • Orijinal kazandibi tavuk göğsü ile hazırlanır. Klasik tavuk göğsü tarifine de bakabilirsiniz. 

Tarif Kategorileri

Bayram Tatlıları Yöresel Tarifler Öğle Yemeği Sütlü Tatlılar Tatlı Tarifleri MasterChef Tarifleri Pratik Tatlı Tarifleri Kolay Sütlü Tatlılar

Benzer Tarifler

Portakallı süt helvası
Kedidili tatlısı
Bal kabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası