Kaymaklı Yüzyıllık Tatlı
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kaymaklı Yüzyıllık Tatlı Tarifi İçin

Malzemeler

Şurubu için

Üzeri için

Kaymak

Kaymaklı Yüzyıllık Tatlı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Oda sıcaklığındaki yumurtaları ve şekeri, derin bir kabın içinde mikserle 3-4 dakika çırpın. Üzerine sıvı yağı ve yoğurdu ekleyerek 2-3 dakika daha çırpmaya devam edin.
  2. Bir başka kabın içinde irmik, un, kabartma tozu, ceviz içi, toz haşhaş ve dövülmüş karan li iyice karıştırın. Mahlebi de ekleyerek hazır hale getirin.
  3. Yumurtalı karışımın içine unlu karışımı azar azar ekleyerek bir tahta kaşıkla karıştırmaya başlayın.
  4. Birbirleriyle iyice özdeşleşen ve pürüzsüzleşen katı kıvamlı hamuru, yağladığınız orta boy fırın kabına boşaltın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 35-40 dakika pişirin.
  5. Şurup için su ve şekeri bir tencerede, orta ısılı ateşin üzerinde pişirin. Şurup kaynamaya başladıktan sonra ocaktan alın ve ılınmasını bekleyin.
  6. Fırından çıkardığınız sıcak tatlının üzerine ılık şurubu gezdirip, 15-20 dakika çekmesini bekleyin. Sonra da dilimleyerek, taze süt kaymağıyla beraber servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Kaymaklı Tatlılar Hamur İşi Tarifleri Tatlı Tarifleri Kek Tarifleri Çay Saati Tarifleri Tatlı Kek Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Kar yağdı tatlısı
Grip Düşmanı Tatlı
Portakallı süt helvası
Kedidili tatlısı
Bal kabağında süt helvası
Burdur muhallebisi