SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Sütlü Tatlılar
Kaymaklı Şeker
Kaymaklı Şeker
Güncelleme tarihi:
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi :
45 dakika
Pişirme Süresi :
25 dakika
Kaç Kişilik:
10 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Kaymaklı Şeker Tarifi İçin
Malzemeler
Malzemeler
5 kg toz şeker
4 su bardağı su
1 çay kaşığı limon tuzu
2 çorba kaşığı su
2 çay kaşığı vanilya
250 gr kaymak
Üzeri için
2 çorba kaşığı hindistan cevizi
Kaymaklı Şeker
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Toz şeker ve suyu bakır bir tencereye alıp karıştırın. Orta ateşte karıştırarak kıvamı koyulaşıncaya kadar pişirin.
Limon tuzunu 2 çorba kaşığı suyla birlikte bir kaba alıp karıştırın ve şuruba ekleyin.
Şurubu ocaktan alın. Yağlanmış tezgaha döküp soğumaya bırakın. Karışım soğuduğunda elinizle uzatarak yoğurun. Kaymak ve vanilyayı ekleyip yoğurmaya devam edin.
Şekeri yağlanmış bir kaba alın. Serin bir yerde katılaşmaya bırakın. Dilimleyip üzerine hindistan cevizi serpiştirerek servis yapın.
Tarif Kategorileri
Çay Saati Tarifleri
Tatlı Tarifleri
Tatlı Atıştırmalık Tarifler
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Kaymaklı Tatlılar
Benzer Tarifler
Kedidili tatlısı
Balkabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı