Lezzet , sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım...
- Pirinç unu, nişasta ve unu 1 su bardağı suda eriyene kadar karıştırın. Süt, şeker ve unlu karışımı tencereye alıp karıştırın.
- Kısık ateşte tahta kaşıkla devamlı karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Birkaç dakika karıştırmadan pişirip ocaktan alın.
- Küçük cam kalıpları folyo ile kaplayın. Hazır keki yuvarlak kalıpla kesip kalıpların dibine yerleştirin. Gül suyu ile ıslatın. Üzerine muhallebiyi döküp buzlukta katılaşana kadar bekletin.
- Karamel için şeker ve suyu tavada şeker eriyene kadar karıştırarak pişirin. Limon suyunu ekleyip ağdalaşana kadar pişirmeye devam edin.
- Karameli yağlı kağıdın üzerine dekoratif bir şekilde döküp katılaşana kadar bekletin. Tatlıyı servis tabaklarına ters çevirip alın.
- Etrafını fındıkla süsleyip üzerine karamel çubuklarını ilave edin. Servis yapın. Afiyet olsun.
Dilerseniz, çilek sosu ile lezzetlendirilmiş klasik su muhallebisi tarifine de göz atabilirsiniz.