Karamel Ve Deniz Tuzlu Bitter Trüf
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Karamel Ve Deniz Tuzlu Bitter Trüf Tarifi İçin

Malzemeler

Süt reçeli için

Kaplama için

Üzeri için

Karamel Ve Deniz Tuzlu Bitter Trüf

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Süt reçelini hazırlamak için derin bir tencereye süt ve toz şekeri alın. Toz şeker eriyip süt kaynamaya başlayınca karbonatı ilave edin ve karıştırarak pişirmeye devam edin. Süt koyulaşıp karamelize olana kadar (Miktarı 400 g kalana kadar) pişirip ocaktan alın.
  2. Hazırladığınız süt reçeli henüz sıcakken içine bitter çikolatayı ve karamelli çikolatayı ekleyip çikolatalar eriyene kadar karıştırın. Hazırladığınız çikolata karışımını buzdolabına alıp en az 4-5 saat ya da 1 gece buzdolabında dinlendirin. Sonra buzdolabından çıkarın ve istediğiniz büyüklükte parçalar alıp elinizde yuvarlayın. Her birini eritilmiş bitter çikolataya batırıp üzerlerine deniz tuzu serpin ve yağlı kağıt serili bir tepsiye dizin. Servis saatine kadar buzdolabında bekletin.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Öğle Yemeği Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Kedidili tatlısı
Balkabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı