Süt reçelini hazırlamak için derin bir
tencereye süt ve toz şekeri alın. Toz şeker eriyip süt kaynamaya
başlayınca karbonatı ilave edin ve karıştırarak pişirmeye devam edin. Süt
koyulaşıp karamelize olana kadar (Miktarı 400 g kalana kadar) pişirip ocaktan
alın.
Hazırladığınız süt reçeli henüz
sıcakken içine bitter çikolatayı ve karamelli çikolatayı ekleyip
çikolatalar eriyene kadar karıştırın. Hazırladığınız çikolata karışımını
buzdolabına alıp en az 4-5 saat ya da 1 gece buzdolabında dinlendirin. Sonra
buzdolabından çıkarın ve istediğiniz büyüklükte parçalar alıp elinizde
yuvarlayın. Her birini eritilmiş bitter çikolataya batırıp üzerlerine deniz
tuzu serpin ve yağlı kağıt serili bir tepsiye dizin. Servis saatine kadar
buzdolabında bekletin.