Karadutlu Muhallebi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Karadutlu Muhallebi Tarifi İçin

Malzemeler

Muhallebi için

Karadut sosu için

Üzeri için

Karadutlu Muhallebi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Toz şeker, mısır nişastası, karadut suyu ve karadutları bir sos tenceresine alın. Ara ara karıştırarak kaynatın. Sos katılaşmaya başladığında limon suyunu ilave edin. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Sosu cam servis kaplarına paylaştırın. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına alıp soğutun. Muhallebi için süt ve kremayı bir sos tenceresine alın. Vanilya çubuğunun çıkarttığınız çekirdeklerini ilave edip kaynatın. Sos kaynayınca ocaktan alın ve kapağı kapalı olarak 5 dakika dinlendirin. Yumurtalar, yumurta sarıları, toz şeker ve mısır nişastasını bir kasede çırpın. Kremalı karışımdan bir kepçe kadar ilave ederek yumurtaları ılındırın ve sos tenceresine ilave edin. Muhallebiyi koyulaşıncaya kadar tekrar pişirin. Tereyağını ilave edip ocaktan alın. Muhallebiyi soğuyan karadut soslu kapların üzerine paylaştırıp oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Buzdolabında 2 saat kadar bekletin. Karadut ile süsleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Sütlü Tatlılar Tatlı Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Kedidili tatlısı
Balkabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı