Sevgili Çikolata Şefimiz Gamze Baş'dan az şekerli, çok lezzetli ferah bir tatlı tarifi ile karşınızdayız. Türk mutfağında özel bir yere sahip olan sütlacı, bu kez daha farklı bir şekilde hazırlıyoruz. Karadutlu, beyaz çikolatalı sütlacın öyküsü;
''Dışarı çıkma yasağının olduğu günler. Canımız sütlaç istiyor. Fakat, evde inek sütü bitmiş, badem sütü var. Pirinç bitmiş; yulaf var. Şeker hiç yok; ama gerek de yok. En yeni buluşlar yokluk zamanlarında çıkarmış. Benim için yeni tarifler böyle zamanlarda oluşuyor.
Şeker yerine ve kıvam verici olarak beyaz çikolatayı kullandığım bir sütlaç yapıyorum. Buzlukta, biraz donuk karadut ve geçen hafta yaptığım karadut sorbe var. İçine donmuş karadutu, üstüne de sorbeyi ekliyorum. Az şekerli, çok lezzetli, ferah bir tatlı oluyor. Gözünü kapatıp yesen, sütlaçtan farkı yok.''
Alternatif olarak gerçek sütlaç ve fırında sütlaç tarifini de deneyebilirsiniz.
Sorbe için