Kadayıflı Muhallebi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan muhallebi, süt ve un ile hazırlanan pratik bir tatlıdır. Son zamanlarda kadayıf ile birleştirilerek sunulan bu besin, Orta Doğu ve Balkan ülkelerinde de tüketilir. Kemik gelişimini desteklediği için, özellikle çocuklara önerilen tarifler arasında yer alır. Karbonhidrat ve kalsiyum değeri yüksektir. Yapımında yağlı süt yerine, keçi veya manda sütü de kullanılabilir. Malzemeleriniz hazırsa, kolayca hazırlayabileceğiniz kadayıflı muhallebi nasıl yapılır sorusuna cevap bulalım.

1 Porsiyon Kadayıflı Muhallebi Kaç Kaloridir?

Videolu anlatımıyla nefis muhallebi tarifini de deneyin.

Kadayıflı Muhallebi Tarifi İçin

Malzemeler

Kadayıf için:

Muhallebi için:

Kadayıflı Muhallebi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kadayıflar el yardımıyla küçük parçalara bölünür.
  2. Tavaya tereyağı, şeker ve kadayıf alınarak kavrulmaya başlanır. Kadayıf renk alınca altı kapatılır ve kenara alınarak içerisine ceviz eklenir.
  3. Muhallebi yapacağınız tencereye un ekleyerek kavurun. Unun kokusu çıkana kadar kavurun.
  4. Unun kokusu çıktıktan sonra tereyağını ekleyerek hızlıca çevirin ve sütü ekleyin.
  5. Vanilya ve şekeri ilave ederek çırpın, pürüzsüz hale gelip kıvam alana kadar pişirin.
  6. Kapağını kapatarak soğumaya bırakın.
  7. Ilıdığında kremayı ekleyerek blender ya da çırpıcı yardımıyla pürüzsüz hale getirin.
  8. Hazırladığınız kadayıfı kabın altına dizin, arasına muhallebiyi koyun ve geri kadayıf koyarak servis edin. Afiyet olsun. 
  Püf Noktası
  • Kadayıfları kavururken fazla pişmemesine dikkat edin ve yanmaması için sık sık karıştırın.
  • Muhallebiyi hazırlarken topaklanmalar oluşursa karıştırma işlemini hızlandırın.
  • Muhallebi piştikten sonra içerisine bir tatlı kaşığı tereyağı koyup eritin. Bu sayede daha koyu bir kıvam elde edebilirsiniz.
  • Muhallebinin kıvamı çok koyu olursa, tekrardan ocağa alın ve üzerine yavaş yavaş süt ekleyin.
  • Hazırladığınız muhallebinin içini ve üzerini, muz, çilek gibi meyve dilimleri ile süsleyebilirsiniz.
  • Eğer aynı gün içerisinde servis etmeyecekseniz muhallebiyi ve kadayıfı ayrı muhafaza ederek saklayın. Yumuşamaması için servis etmeden hemen önce serperek servis edin. 

Tarif Kategorileri

Bayram Tatlıları Sütlü Tatlılar Çay Saati Tarifleri Tatlı Tarifleri Kolay Sütlü Tatlılar MasterChef Tarifleri

Benzer Tarifler

Grip Düşmanı Tatlı
Portakallı süt helvası
Kedidili tatlısı
Bal kabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque