İrmik Topları
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
İrmik Topları Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

İrmik Topları

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Süt, toz şeker, irmik ve vanilyayı orta ateşte koyu muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirip ocaktan alın. Toz kremşantiyi tencereye ilave ederek iyice karıştırın. Eli yakmayacak bir sıcaklığa gelinceye kadar ara sıra karıştırarak soğutun. Bisküvileri rondodan geçirip bir tabağa alın. Hazırladığınız şantili irmikten 1 yemek kaşığı kadar alıp elinizle yuvarlayın ve bisküviye bulayıp elinizde top haline getirin. Tüm malzeme bitene kadar işlemi tekrarlayın. Ortalarına birer fındık koyup servis tabağına dizin. Soğuk servis yapın.

Tarif Kategorileri

Bayram Tatlıları Sütlü Tatlılar Tatlı Atıştırmalık Tarifler Çay Saati Tarifleri Tatlı Tarifleri Atıştırmalık

Benzer Tarifler

Kedidili tatlısı
Balkabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı