İncir Uyutması
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kökeni Asya ve Akdeniz ülkelerine dayanan incir, genellikle tatlı ve reçel yapımında kullanılır. Türkiye'de en çok Ege Bölgesi'nde yetiştirilen bu meyve, vitamin bakımından oldukça zengindir. Taze veya kuru bir şekilde tüketilir. Hücreleri yenilemesinin yanı sıra kas dokularını da geliştirir. İncir ve süt ile hazırlanan incir uyutması ise, Yozgat ile özdeşleştirilmiştir. Muhallebi kıvamında olan bu tatlı, ayda bir kez tüketilebilir. Malzemeleriniz hazırsa, tatlı krizlerini gidermek için sunabileceğiniz sütlü incir uyutması nasıl yapılır birlikte görelim.

1 Porsiyon İncir Uyutması Kaç Kaloridir?

Yemeklerden sonra ikram edilen sütlü tatlılar mideyi rahatlatmasıyla bilinir. Özel gün ve kutlamalar için hafif bir şekilde sunulan saray sarması tarifine göz atarak kendinizi ve sevdiklerinizi şımartabilirsiniz.

İncir Uyutması Tarifi İçin

Malzemeler

İncir Uyutması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuru incirleri küçük parçalar şeklinde doğrayın. Sütü tencerede ısıtın ve şekeri ekleyin.
  2. Yoğurt mayalama işlemindeki gibi parmağınızı süte batırıp dayanabileceğiniz ısıya geldiğinde doğranmış incirleri ekleyin.
  3. El blenderi ile muhallebi kıvamına gelene kadar ezin. Karışımı kaselere paylaştırın ve üzerini streç folyo ile kapatın.
  4. Kaselerin üzerini kalın bir bezle kapatıp oda ısısında 3-4 saat mayalanmaya bırakın.
  5. Buzdolabına yerleştirip 2 saat bekletin. Ceviz ve Antep fıstığıyla süsleyin. Şimdiden afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Tarife başlamadan önce incirin tadına mutlaka bakın. Böylece şeker miktarını daha iyi bir şekilde ayarlayabilirsiniz.
  • İncirleri doğramak istemiyorsanız, rondodan geçirebilirsiniz.
  • Sütü ve şekeri sürekli karıştırın. Böylece şeker daha kolay bir şekilde eriyecektir.
  • İncirleri ekledikten sonra blender veya mikser ile karıştırın. Şeker kristalleri kalmadığından emin olun.
  • Hazırladığınız tatlıyı dinlendirmeden servis etmeyin. Kıvamının tutması için en az 2 saat bekletilmesi gerekir.

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Diyet Tatlı Tarifleri Sütlü Tatlılar Öğle Yemeği Meyveli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Portakallı süt helvası
Kedidili tatlısı
Bal kabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası