İbiza Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Son yılların en popüler tatlılarından biri olan İbiza tatlısı, muhallebi, kıtır bisküvi ve meyve dilimleri ile hazırlanır. Hem göze, hem de damaklara hitap eden bu tatlı, çilek, ceviz, fındık gibi farklı malzemelerle zenginleştirilebilir. İç harcı muz dilimleri ile tatlandırılan İbiza tatlısı, rulo şeklinde sarılarak servis edilir. Malzemeler hazırsa, damakları çatlatan nefis İbiza tatlısı tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak çilekli kıbrıs tatlısı ve alaska tatlısı tarifine de göz atın.

İbiza Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Dışı için:

Muhallebisi için:

İçi için:

İbiza Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle yulaflı bisküvileri kırıntı haline gelene kadar robotta çektirin ve fırın tepsisine boşaltın.
  2. Muhallebi malzemelerini bir tencereye alın ve sürekli karıştırın.
  3. Muhallebinin kıvamı koyulaştığında ocaktan alın.
  4. Kakaolu muhallebiyi, fırın tepsisine, yulaflı bisküvilerin üzerine, dökün.
  5. Spatula veya kaşık yardımıyla muhallebiyi düzleştirin. 
  6. Üzerini streç film ile sararak buzdolabında 1 saat dinlendirin.
  7. Bir kasenin içerisinde 1 paket krem şantiyi sütle birlikte çırpın.
  8. Muhallebi soğuduktan sonra, üzerine krem şantiyi sürün ve spatula ile düzeltin.
  9. Tatlıyı tekrar buzdolabına alın. En az 3-4 saat, en fazla ise bir gece buzdolabında dinlendirin.
  10. Tatlı dinlendikten sonra eşit dilimler halinde bölün.
  11. Muzları ikiye bölün ve dilimlediğiniz tatlının üzerine yerleştirin.
  12. Muhallebiyi tabanından dikkatli bir şekilde kaldırın ve içeri doğru sarın. Tatlının uçlarını birleştirerek tabağa alın.
  13. Üzerini sevdiğiniz meyvelerle süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

İbiza Tatlısı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Muhallebinin buzdolabında yeterince soğumasını dikkat edin. Aksi takdirde sarması zorlaşacaktır.
  2. Tarifte kullanacağınız muz büyükse, 2 parçaya bölün. Küçükse, bütün halde kullanabilirsiniz.
  3. Tatlıyı sararken tabanını spatula ile kaldırın. Bu sayede tatlınız parçalanmayacaktır.

Tarif Kategorileri

Meyveli Tatlı Tarifleri Sütlü Tatlılar Çay Saati Tarifleri Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Kedidili tatlısı
Balkabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı