Hünkar Muhallebisi
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan hünkar muhallebisi, damla sakızı ile zenginleştirilir. Üzerinde antep fıstığı ve frenk üzümü kullanabilirsiniz.

1 Porsiyon Çilekli Muhallebi Kaç Kaloridir? Çilekli muhallebinin bir porsiyonu, yaklaşık 160 kaloridir. Yapımında doğal tatlandırıcı olan çilek kullanıldığı için, bu tarifi diyet listelerine ekleyebilirsiniz. Diyabet hastalarının ölçülü bir şekilde tüketmesi önerilir. Nefis muhallebi tarifine göz atmayı unutmayın.

Hünkar Muhallebisi Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için

Hünkar Muhallebisi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Süt, toz şeker ve damla sakızını bir tencereye alıp karıştırın.
  2. Nişasta ve suyu karıştırıp kaynama noktasına gelen karışıma ilave edin.
  3. Kırılmış Antep fıstığını da ekleyip muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırmaya devam edin.
  4. Muhallebiyi suyla ıslattığınız bir kaba 2 parmak kalınlığında olacak şekilde dökün.
  5. Soğuduktan sonra dilimleyin. Frenk üzümü ve file Antep fıstığı ile süsleyerek servis edin.

Tarif Kategorileri

Kuruyemişli Tarifler Öğle Yemeği Tatlı Tarifleri Sütlü Tatlılar Bayram Tatlıları

Benzer Tarifler

Kar yağdı tatlısı
Grip Düşmanı Tatlı
Portakallı süt helvası
Kedidili tatlısı
Bal kabağında süt helvası
Burdur muhallebisi