Hindistan Cevizli Blancmange
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Hindistan Cevizli Blancmange Tarifi İçin

Malzemeler

Hindistan Cevizli Blancmange

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Lezzet tatlı tarifleri özel günlerinizde yanınızda. Sütün yarısını nişasta ile bir tencerede karıştırıp inceltin. Başka bir tencerede kalan sütü ve şekeri sürekli karıştırarak orta ateşte pişirin. Ilınan süte nişastalı karışımı ekleyin. Koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırın. Hindistan cevizi ve hindistan cevizi sütünü ilave edip 2-3 dakika daha karıştırın. Kek kalıbının içini soğuk su ile ıslatıp fazla suyu süzdürün. Muhallebiyi sıcakken kalıba aktarın. Tamamen soğuduktan sonra üzerini streç filmle kaplayıp buzdolabında bekletin. Hİndistan cevizi ile süsleyerek servis yapın.

Blancmange: Muhallebi mantığıyla yapılan Fransız usulü sütlü bir tatlıdır.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Tatlı Tarifleri Sütlü Tatlılar

Benzer Tarifler

Kedidili tatlısı
Balkabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı