Havuç Helvası
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Havuç Helvası, Türk mutfağının sevilen tatlılarından biridir. Havuçların tatlımımsı lezzeti birleşerek zengin ve yumuşak bir kıvam alır. Tarçın, ceviz veya fındıkla yapılan süsleme ile tatlıyı daha lezzetli hale getirebilirsiniz. İşte havuç helvası tarifi:

Yaz Helvası tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Havuç Helvası kaç kaloridir?

Bir porsiyon Havuç Helvası kaç 220 kaloridir.

Havuç Helvası Tarifi İçin

Malzemeler

Havuç Helvası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Havuçları soyup yıkayın ve bir tencereye koyup üzerini geçecek kadar su ekleyerek haşlayın. Suyunu süzüp blenderla veya robotla püre haline getirin. Bir bardak şekerden 3 yemek kaşığı alıp havuç püresinin üzerine ekleyin orta ateşte 10 dakika karıştırarak kavurun. Kavrulduktan sonra yağı ekleyip ocağın altını kapatın ve yağın erimesini sağlayın. Kenara alıp soğumaya bırakın.
  2. Bir kaba yumurtaları ve kalan şekeri koyup çırpın.Üzerine soğumuş havuçlu karışımı, unu ve tarçını ilave edip tekrar çırpın. Ceviz içini parçalamadan bütün bir şekilde harca ilave edip kaşıkla karıştırın. 20 cm’lik küçük boy borcamı tereyağıyla yağlayın. Karışımı fırın kabına döküp üzerini düzleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında üzeri hafif kızarana kadar 15-20 dakika pişirin. Fırından alın ve soğuduktan sonra buzdolabına koyun. 1-2 saat dinledirdikten sonra dilimleyerek servis edin.
  Servis Önerisi
  • Havuç helvasını ceviz veya fındıkla süslemek, tatlıya ekstra bir lezzet ve kıtırlık katabilirsiniz.
  • Havuç helvasını dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz. Özellikle vanilyalı veya tarçınlı dondurma, havuç helvasının tatlılığıyla harika bir uyum yakalar.
  • Helvayı kaymak veya krem şantiyle de sunabilirsiniz.
  • Helvayı fırına verip, üzerini hafifçe kızartarak daha farklı bir sunum yapabilirsiniz. Fırınlama, helvaya ekstra bir lezzet katar.
  Püf Noktası
  • Havuçları tamamen yumuşayana kadar haşlamalısınız, böylece püre haline getirdiğinizde homojen bir kıvam elde edebilirsiniz. Havuçların çok sert kalmaması önemlidir.
  • Şekerin bir kısmını havuç püresine ekleyip kavurduktan sonra kalan kısmını yumurtalı karışıma ekliyorsunuz. Bu, tatlıya dengeli bir tat sağlar. İsterseniz şeker miktarını damak tadınıza göre azaltabilir veya artırabilirsiniz.
  • Havuç karışımına yağ ekledikten sonra, ocağın altını kapatın ve yağın tamamen erimesini sağlayın. Bu, tatlıya daha yumuşak bir kıvam kazandıracaktır.

Tarif Kategorileri

Tatlı Atıştırmalık Tarifler Hint Mutfağı Sütlü Tatlılar MasterChef Tarifleri Tatlı Tarifleri Öğle Yemeği Atıştırmalık

Benzer Tarifler

Kedidili tatlısı
Balkabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı