Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan muhallebi, farklı meyvelerle birlikte sunulabilir. Ana malzemeleri nişasta ve süt olan bu besin, Balkan ülkelerinde de tüketilir. Çocuklar için tamamlayıcı besin olarak verilen muhallebi, protein ve kalsiyum bakımından zengindir. Genellikle reçel tariflerinde kullanılan gül ise, aromatik tadı ile muhallebiye lezzet katan bir besindir. Hazırsanız, yeni tatlar keşfetmenizi sağlayacak güllü ve krokanlı muhallebi tarifine başlayabiliriz.
Sofraların favorisi olacak pratik sütlü tatlılara mutlaka göz atın. Sevilen lezzetlerden biri olan muhallebili kadayıf tatlısını denemeyi ihmal etmeyin.
Fıstıklı krokan için:
Güllü ve Krokanlı Muhallebi Püf Noktaları Nelerdir?
1 Porsiyon Güllü ve Krokanlı Muhallebi Kaç Kalori?