Erik Soslu İrmik Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Anjelik erik sosuyla lezzetlendirilmiş irmik tatlısını, defterinize eklemeyi unutmayın.

Pratik irmik tatlısına da göz atın.

Erik Soslu İrmik Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için

Erik Soslu İrmik Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Anjelik eriklerinden 4 tanesini dilimleyerek bir sos tenceresine alın. Erikler yumuşayana kadar pişirip süzgeçten geçirin.
  2. Tekrar bir tencereye alın ve mısır nişastasını ilave edip hafif koyulaşıncaya kadar kaynatın. Kalan iki eriği ince dilimleyip sosun içine ekleyin ve karıştırıp ocaktan alın. Oda sıcaklığında bekletip soğutun.
  3. Süt, toz şeker ve irmiği ayrı bir sos tenceresine alın. Şeker tamamen eriyip koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin.
  4. Vanilyayı ilave edip karıştırın ve ocaktan alın. İstediğiniz bir kalıbı su ile çalkalayın ve irmik tatlısını içine aktarın.
  5. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına alın ve 3-4 saat soğutun. İyice soğuduktan sonra bir servis tabağına ters çevirin.
  6. Üzerine erikli sosu gezdirin ve file badem ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Sütlü Tatlılar Çay Saati Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Kar yağdı tatlısı
Grip Düşmanı Tatlı
Portakallı süt helvası
Kedidili tatlısı
Bal kabağında süt helvası
Burdur muhallebisi