Elmalı Güllaç Sarma
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Elma kullanarak yapabileceğiniz farklı yemekler arıyorsanız, elmalı tarifler sayfamızı ziyaret edin.

Elmalı Güllaç Sarma Tarifi İçin

Malzemeler

Elmalı Güllaç Sarma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Elmaları soyup küp şeklinde doğrayın. Teflon tavaya alıp 1 kaşık şeker ile devamlı karıştırarak elmalar hafif yumuşayana kadar pişirin.
  2. Süt ve kalan şekeri tencereye alıp şeker eriyene kadar kaynatın. Ilınınca güllaç yapraklarını tek tek süte batırıp çıkarın.
  3. Güllaç yapraklarından ikisini düz bir tepsiye üst üste yayın. Üzerine cevizi serpiştirin.
  4. Geniş kenarına elmalı karışımdan ilave edip kalın  rulo şeklinde sarın. Diğer sarmaları da aynı şekilde hazırlayıp üzerine kalan sütü dökün. Gül suyunu serpin.
  5. Güllaçlı sarmaları yağlanmış tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürün. Sıcak fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin.
  6. Ilınınca servis tabağına alıp  çikolata sosuna bulanmış birer top çikolatalı dondurma ile süsleyin ve servis yapın.
  7. Dilerseniz, klasik cevizli güllaç tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Elmalı Tarifler Çay Saati Tarifleri Tatlı Tarifleri Sütlü Tatlılar

Benzer Tarifler

Kedidili tatlısı
Balkabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı