Elmaları soyup küp şeklinde doğrayın. Teflon tavaya alıp 1 kaşık şeker ile devamlı karıştırarak elmalar hafif yumuşayana kadar pişirin.
Süt ve kalan şekeri tencereye alıp şeker eriyene kadar kaynatın. Ilınınca güllaç yapraklarını tek tek süte batırıp çıkarın.
Güllaç yapraklarından ikisini düz bir tepsiye üst üste yayın. Üzerine cevizi serpiştirin.
Geniş kenarına elmalı karışımdan ilave edip kalın rulo şeklinde sarın. Diğer sarmaları da aynı şekilde hazırlayıp üzerine kalan sütü dökün. Gül suyunu serpin.
Güllaçlı sarmaları yağlanmış tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürün. Sıcak fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin.
Ilınınca servis tabağına alıp çikolata sosuna bulanmış birer top çikolatalı dondurma ile süsleyin ve servis yapın.