Düğün Helvası
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bursa yöresi ile özdeşleşen nefis düğün helvası nasıl yapılır? İsminden anlaşılacağı üzere düğünlerde ve törenlerde ikram edilen düğün helvası, sütlü bir tatlıdır. Özellikle Marmara ve Ege Bölgesi'nde sık sık tüketilir. Kalabalık sofralara çok yakışan düğün helvası; un, süt, tereyağı ve fıstık ile hazırlanır. Listedeki malzemeleri hazırlayıp kolları sıvadıysanız, düğün helvası yapımına geçebiliriz.

Düşük kalorili ve hafif sütlü tatlılara sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Alternatif olarak sütlü irmik tatlısı ve un helvası tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Düğün Helvası Tarifi İçin

Malzemeler

Düğün Helvası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tereyağını büyük bir tencerede eritip unu ekleyin. Un kokusu gidene kadar hiç ara vermeden kavurun.
  2. Çam fıstıklarının yarısından fazlasını ekleyip unun rengi kahverengiye dönmeye başladığı zaman şeker ve sütü yavaşça ilave edin.
  3. Tatlının kıvamı koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Tatlıyı kaselere paylaştırın. Kalan çam fıstıklarını kavurun ve tatlının üzerine serpip servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Kolay Sütlü Tatlılar Çay Saati Tarifleri Yöresel Tarifler Tatlı Tarifleri Sütlü Tatlılar

Benzer Tarifler

Kedidili tatlısı
Balkabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı