Çikolatalı Krem Karamel
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 55 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Çikolatalı Krem Karamel Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Karamel için

Çikolatalı Krem Karamel

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Bu özel tatlıyı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın. Karamel için su ve şekeri bir tavaya alın. Orta ateşte eriyip kıvamı ve rengi koyulaşıncaya kadar pişirin. Krem karamel kalıplarının tabanlarına paylaştırın.

Yumurtanın sarıları ve şekeri mikserle çırpın. Süt ve kremayı kısık ateşte ısıtın. Kaynamaya başlayınca çikolatayı ekleyip eriyinceye kadar karıştırın ve ocaktan alın. Bir yandan karıştırmaya devam ederek azar azar yumurta sarılarını ilave edip çırpın.

Karışımı krem karamel kalıplarına paylaştırın ve bir tepsiye dizin. Tepsiye kalıpların yarısına gelecek kadar sıcak su ekleyin. 160 dereceye ayarlanmış fırında 45 dakika pişirin.

Kalıpları tepsiden çıkartıp oda ısısına gelinceye kadar bekletin. Daha sonra buzdolabına alarak 1 gece bekletin. Tatlının kalıptan rahat çıkması için birkaç dakika sıcak suda bekletin ve ters çevirin. Çilek dilimleri ve nane yaprağı ile süsleyip soğuk servis yapın.

Klasik krem karamel tarifini de not edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Çikolatalı Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Sütlü Tatlılar Afrodizyak Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı
Yalancı Tiramisu
Yulaf Sütlü Sütlaç