Çikolatalı İrmik Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Çikolata sosu ve portakal kabuğu ile lezzetlendirilen irmik tatlısı, lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakacak, bizden söylemesi.

Nefis irmik tatlısı tarifine de göz atın.

Çikolatalı İrmik Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Çikolatalı İrmik Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Süt, portakal suyu, irmik ve toz şekeri bir tencereye alıp orta ateşte sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin. 
  2. Kaynamaya başlayınca rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edip ocaktan alın. Su ile ıslatılmış kalıba karışımı aktarın ve oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. 
  3. Buzdolabına alarak en az 2 saat bekletin. Kremayı küçük bir sos tenceresinde kaynatmadan ısıtın. Çikolataları küçük parçalara bölüp kremaya ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırın. 
  4. Tatlıyı kalıptan çıkartıp dilimleyin. Üzerine çikolata sos döküp rendelenmiş portakal kabuğu ile süsleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kolay Sütlü Tatlılar Çikolatalı Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Tatlı Tarifleri Sütlü Tatlılar

Benzer Tarifler

Kedidili tatlısı
Balkabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı