Çikolata Soslu Profiterol
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 18 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Nefis profiterol tarifi ve pataşu hamuruna buradan ulaşabilirsiniz.

Çikolata Soslu Profiterol Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için

Krema için

Üzeri için

Çikolata Soslu Profiterol

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Krema için, süt, un, şeker, vanilya ve yumurtayı bir kasede mikserle çırpın.
  2. Derin bir tavada margarini eritin ve kremalı karışımı ekleyin. Kısık ateşte muhallebi kıvamında pişirip ılınmaya bırakın.
  3. Margarini geniş bir tencerede eritin. Suyu ilave edip bir taşım kaynatın. Unu ilave edip çırpma teli ile sürekli çırparak koyu kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar pişirin.
  4. Hamuru ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hamuru soğuttuktan sonra yoğurma kabına alın. Yumurtaları teker teker ilave edip pürüzsüz bir hamur yoğurun.
  5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
  6. Önceden ısıtılmış 140 derece fırında hamurlar pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından alıp soğutun.
  7. Profiterollerin üst kısımlarını kapak şeklinde kesip içlerine birer tatlı kaşığı krema doldurun. Servis tabağına alıp üzerine benmari usulü erittiğiniz çikolatayı gezdirin. Çilek ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Sütlü Tatlılar Hamur İşi Tarifleri Tatlı Tarifleri Çikolatalı Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Kedidili tatlısı
Balkabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı