Güllaç tarifi ramazan deyince akla ilk gelen tatlılardan biri... Böyle olması da aslında normal. Çünkü, sütlü ve hafif bir tatlı. Oruç açıldıktan sonra mideyi rahatsız etmemesi ve kolay sindirilir olması güllacı öner çıkartan sebepler arasında.
Güllacın tarihi de aslında oldukça eski ve Osmanlı dönemine kadar uzanıyor. Bazı kaynaklara göre Güllaç o dönemde yaşayan insanların mısır nişastasını saklama çabasıyla bulunmuş. Güllaç sözcüğü, Osmanlı dönemi sözlüklerinin birçoğunda yer almış ve kökeni Farsça gösterilmiş; anlamları hemen hemen aynı olmakla birlikte ya gülâc, gülâç, güllâc gibi biçimlerde kullanılmış.
Bazı kaynaklara göre güllaç Osmanlı sarayına ilk kez 1489’da girdi. Kastamonulu Ali Usta’nın, elinde kalan kuru yufkaları, saray görevlilerinin Kastamonu gezisi sırasında şekerli sütle ıslatıp ikram etmesiyle Osmanlı sarayına girdiğe belirtiliyor. Peki, güllaç tarifi nasıl yapılır? Güllaç, süt ve toz şeker ile kolayca hazırlanır. İsteğe göre ceviz, fındık ve meyve dilimleri ile süslenir. Malzemeleri hazırladıysanız, evde cevizli güllaç nasıl yapılır sorusu için tarif detaylarına geçebiliriz: İşte evde yapmak için enfes güllaç tarifi:
Üzeri için: