Beyaz Çikolata Şerbetli Frambuazlı Güllaç
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ramazan ayının sembolü olarak bilinen güllaç, kısa sürede hazırlanan sütlü tatlılardan biridir. Güllaç yaprağı ve süt ile hazırlanan bu tatlı, isteğe göre çilek, antep fıstığı, ceviz gibi malzemelerle zenginleştirilir. Malzemeler hazırsa, Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümünden eğitmen şef Arif Akdaş'tan nefis beyaz çikolata şerbetli frambuazlı güllaç tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak cevizli güllaç tarifine de göz atabilirsiniz.

Beyaz Çikolata Şerbetli Frambuazlı Güllaç Tarifi İçin

Malzemeler

Beyaz Çikolata Şerbetli Frambuazlı Güllaç

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  Püf Noktası
  • Şerbet kesinlikle ne çok soğuk, ne de kaynar olmalı. Eli yakmayacak sıcaklıkta olması gerekir.
  • Eğer şerbet soğuk olursa tatlımız kabarmaz, eğer çok sıcak olursa tatlımız hamur kıvamına gelir.
  • Güllaç yapraklarını borcama dizerken ara katlarına mutlaka süt gezdirin. Bu sayede daha iyi kabaracaktır.
  • Tatlıyı hazırladıktan sonra en az 1 saat dinlendirin.
  • Verilen ölçülerden 12 kişilik beyaz çikolatalı güllaç hazırlayabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Kolay Sütlü Tatlılar Video Tarifler Tatlı Tarifleri Sütlü Tatlılar Çikolatalı Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Kedidili tatlısı
Balkabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı