Lezzet yemek tarifleri arasından yemeklerinizi seçtiyseniz şimdi sıra tatlı tarifleri bölümünden seçtiğiniz armutlu ve çikolatalı mus da...
- Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Aklara bir tutam tuz ilave edip mikserle çırpın. Yumurta sarılarını tozşekerle köpük köpük olana kadar çırpın.
- Çikolatayı küçük parçalara bölüp bir kaba alın ve benmari usulü eritin. Ocaktan alıp granül kahveyi ve şekeri ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.
- Arada bir karıştırarak ılınmaya bırakın. Yumurta sarılı karışımı ekleyip hızla karıştırın.
- Toz kremşantiyi bir kaba dökün. Sütü azar azar ilave edip çırpın. Kremşantiyi çikolatalı harca ekleyip karıştırın.
- Yumurta akları ve portakal kabuğunu ilave edip mikserle çırpın. Streç folyo ile kaplı küçük kalıplara paylaştırın. Buzlukta 3-4 saat bekletin.
- Armutları soyup dilimleyin. Kayısı suyu ve şekeri tavada kaynatın. Armut dilimlerini ekleyip yumuşayana kadar pişirin.
- Musu buzluktan çıkarıp servis tabaklarına ters çevirip alın ve etrafını armut dilimleriyle süsleyip sosu gezdirin. Üzerlerine birer kaşık kremşanti ekleyip servis yapın.
Nefis çikolatalı mus tarifine buradan ulaşabilirsiniz.