Armutlu Ve Çikolatalı Mus
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Armutlu Ve Çikolatalı Mus Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Armutlu sos için

Armutlu Ve Çikolatalı Mus

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Lezzet yemek tarifleri arasından yemeklerinizi seçtiyseniz şimdi sıra tatlı tarifleri bölümünden seçtiğiniz armutlu ve çikolatalı mus da...

  1. Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Aklara bir tutam tuz ilave edip mikserle çırpın. Yumurta sarılarını tozşekerle köpük köpük olana kadar çırpın.
  2. Çikolatayı küçük parçalara bölüp bir kaba alın ve benmari usulü eritin. Ocaktan alıp granül kahveyi ve şekeri ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.
  3. Arada bir karıştırarak ılınmaya bırakın. Yumurta sarılı karışımı ekleyip hızla karıştırın.
  4. Toz kremşantiyi bir kaba dökün. Sütü azar azar ilave edip çırpın. Kremşantiyi çikolatalı harca ekleyip karıştırın.
  5. Yumurta akları ve portakal kabuğunu ilave edip mikserle çırpın. Streç folyo ile kaplı küçük kalıplara paylaştırın. Buzlukta 3-4 saat bekletin.
  6. Armutları soyup dilimleyin. Kayısı suyu ve şekeri tavada kaynatın. Armut dilimlerini ekleyip yumuşayana kadar pişirin.
  7. Musu buzluktan çıkarıp servis tabaklarına ters çevirip alın ve etrafını armut dilimleriyle süsleyip sosu gezdirin. Üzerlerine birer kaşık kremşanti ekleyip servis yapın.

Nefis çikolatalı mus tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Çikolatalı Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Pratik Tatlı Tarifleri Sütlü Tatlılar Meyveli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Kedidili tatlısı
Balkabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı