Ananas Flambe
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ananas Flambe Tarifi İçin

Malzemeler

Ananas Flambe

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Lezzet tatlı tarifleri özel günlerinizde yanınızda. Ananasın alt ve üst kısımlarını kesin. Kenarlarını ve kabuklarını soyun. İnce dilimleyip elma soyacağı veya bıçakla dilimlerin ortasını çıkarın. Tereyağı ile şekeri tavada eritin. Portakal suyunu ilave edip ısınana kadar pişirin. Ananas dilimlerinden tavanın aldığı kadarını ilave edip her iki taraflarını 1-2 dakika pişirin. Dilimler esmerleşince tavadan alın. Ananas dilimlerinin tamamını tavaya alın. Kısık ateşte hafifçe ısıtıp, üzerlerine likör dökün. Alevler sönünce tavadan alıp, kavrulmuş badem ile süsleyerek bekletmeden servis yapın.

Tatlınızı, konserve ananasla da hazırlayabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Pratik Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Atıştırmalık Tatlı Atıştırmalık Tarifler Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Kedidili tatlısı
Balkabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı