Afyon Kaymağı Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Afyon Kaymağı Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İçi için

Afyon Kaymağı Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

1 kilo süt, 3 kahve fincanı şeker, 3 kahve fincanı un, iyice karıştırılıp pişirilir, 1 paket vanilya, eklenir,  ateşten alınır. 15 dakika mikserle çırpılır. Fırın tepsisine bol Hindistan cevizi serpilir, pişirdiğimiz muhallebi dökülür düzgün bir şekilde yayılır , ılındıktan sonra 1 su bardağı süt ile krem şanti yapılır, muhallebinin üzerine krem şanti düzgün şekilde yerleştirilir.üzerine fındık içi serpilir. Buz dolabında bir gece bekletilirse katlarken zorluk olmaz. Servis yapacağımız zaman üstüne hindistan cevizi, dövülmüş fındık  serpip  keserek rulo şekli veriyoruz. Afiyet olsun

Tarif Kategorileri

Sütlü Tatlılar Kuruyemişli Tarifler Yöresel Tarifler Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Kedidili tatlısı
Balkabağında süt helvası
Burdur muhallebisi
Tembleque
Süt bombası
Pamuk Tarlası Tatlısı