Lezzet yemek tarifleri özel günlerinizde yanınızda...
Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı bir kapta harmanlayın. Ayrı bir kapta yumurtalar, margarin ve 1.5 bardak şekeri mikserde iki misli oluncaya kadar çırpın. Azar azar unlu karışımdan ilave ederek pütürsüz bir kıvam elde edinceye kadar 10 dakika daha çırpın.
Dikdörtgen bir fırın tepsisinin içine yağlı kağıt serin. Hazırladığınız pandispanya hamurunu ince bir tabaka halinde yayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Fırından alın. Ilınınca ıslak bir bezin üzerine aktarın. Dikkatlice rulo şeklinde sarıp yumuşaması için 15 dakika kadar beze sarılı şekilde bekletin.
Kalan şeker (1.5 bardak) ve suyu (pişirmeden) karıştırın. Vişne reçelinin 2 çorba kaşığı kadar suyunu süzüp ayırın. Kalan taneleride ayrı bir kaseye ayırın. Çekilmiş antep fıstığı ile fındık içlerinide bir kasede karıştırın.
Pandispanyayı tezgahın üzerinde açın. Üzerine vişne reçelinin suyundan fırça ile sürüp tamamen kaplayacak şekilde fıstıklı karışımı serpiştirin ve süzülmüş vişne reçeli yayın. Özenle rulo şeklinde sarıp dikdörtgen bir kabın (kenarlarından açılmayacak şekilde muhafazalı bir kap) içine yerleştirin.
Şekerli suyu üzerine gezdirerek dökün. 1 saat şerbet iyice çekene kadar bekletin. İsteğe göre pudraşeker serpin, taze meyvelerle süsleyin ve meyveli sosu üzerine gezdirerek dökün. Dilimleyip soğuk servis yapın.