Tarçınlı Elma Reçeli
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Tarçınlı Elma Reçeli Tarifi İçin

Malzemeler

Tarçınlı Elma Reçeli

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Elmaların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Tozşekeri su ile kaynatıp elmaları ilave edin. Elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin.

Elmaları dağılmaması için ayrı bir kaba alın. Şerbeti kıvamını bulması için kaynatmaya devam edin. Elmaları ve kabuk tarçınları tekrar şerbete ilave edip iki taşım kaynatın.

Yarım limon suyunu sıkarak ocaktan alın. Ilınınca kavanoza aktarıp soğumaya bırakın. Kapağını sıkıca kapatıp dilediğiniz zaman servis yapın.

Dilerseniz, sade bir şekilde hazırlanan klasik elma reçeli tarifine ve püf noktalarına buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Tatlı Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Elmalı Tarifler

Benzer Tarifler

Şehrazat Tatlısı
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava
Şileki Tatlısı