Slatka
Hazırlanma Süresi : 29 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Boşnak kızı Nermin Gül’den çok lezzetli bir tatlı daha Slatka.. Boşnak tatlısı olarak bilinen ve Balkan ülkelerinde de çok sevilen slatka görünümü ile revaniye benzemektedir. Hindistan cevizi ile tatlandırılmış ve şerbet ile ıslanmış slatka, yumuşak bir kıvamdadır. Çay saatlerinde sunulan slatka, vanilyayla aromalandırılır. Listedeki malzemeleri hazır ettiyseniz, slatka yapımına geçebiliriz.

Alternatif olarak şam tatlısı ve şambali tatlısı tarifine de göz atın.

Slatka Tarifi İçin

Malzemeler

Şerbeti için

Slatka

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Şerbet için, toz şekeri ve suyu bir tencereye alarak şeker eriyene kadar kaynatın.
  2. Şeker eriyince vanilya ve limon suyunu ilave edin ve altını kapatarak, oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  3. Yumurta ve şekeri bir kaba alın ve krema kıvamına gelene kadar mikserle karıştırın. Daha sonra yoğurdu ekleyin ve mikserle karıştırmaya devam edin.
  4. Un, irmik, kabartma tozu, vanilya ve Hindistan cevizini ayrı bir kaseye alarak karıştırdıktan sonra yoğurtlu harcın içine ekleyin.
  5. Bir spatula veya kaşık yardımıyla harcı üstten alta doğru karıştırın.
  6. Fırın tepsisini veya 28x28 cm’lik bir kare borcamı tereyağı ile yağladıktan sonra hazırladığınız harcı dökün ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 35 dakika pişirin.
  7. Piştikten sonra üzerine soğuk şerbeti dökün ve şerbeti emdikten sonra dilimleyin.
  8. Hindistan cevizi tozu ile süsleyerek servis edin.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri Yöresel Tarifler Farklı Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Altın bilezik tatlısı
Şehrazat Tatlısı
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava