Şeftali Kompostolu Peynirli Tatlı
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Şeftali Kompostolu Peynirli Tatlı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Komposto için

Şeftali Kompostolu Peynirli Tatlı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in tatlı tarifleri listesinden iyi bir seçim.

Komposto için şeftalileri yıkayıp kurulayın. Çekirdeklerini çıkarıp iri parçalar şeklinde doğrayın. Üzerini hafifçe geçecek kadar su, şeker ve çubuk tarçını ekleyip su koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan indirmeye yakın limon suyunu ilave edin. Çubuk tarçını tencereden alıp şeftalileri soğumaya bırakın.

Lor peyniri, yumurta, krema, şeker, un ve tuzu bir kapta karıştırın. Üzerini streç folyoylo kapatıp buzdolabında 1 saat dinlendirin.

Bir tencerede suyu kaynatın. Peynirli karışımdan kaşık dolusu alın. Başka bir kaşık yardımıyla karışımı şekillendirin. Kaynar suda 10 dakika pişirin. Bu sırada tereyağını tavada eritip ekmek kırıntıları, şeker ve bir tutam vanilyayı ekleyin. Altın sarısı rengini alana kadar sürekli karıştırarak kavurun.

Peynirli tatlıları sudan iyice süzerek çıkarın. Servis tabaklarına paylaştırın. Üzerine ekmek kırıntılarını serpin. Kompostoyu da ekleyip bekletmeden servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Şehrazat Tatlısı
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava
Şileki Tatlısı