Saray Tatlısı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Saray Tatlısı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Ara dolgusu için

Şerbeti için

Üzeri için

Saray Tatlısı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Yumurtalarla şekeri çırpma teliyle çırpın (mikser kullanmayın). Un, kabartma tozu ve şekerli vanilini ilave ederek çırpmaya devam edin. Kare fırın kabını yağlayıp unlayın. Hamuru aktarıp önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin. Ilınmaya bırakın. Ilınan keki enine ortadan ikiye kesin. Süt, krem şanti ve vanilyayı çırpın. Karışımı enine ikiye kestiğiniz kekin bir parçasının üzerine yayın. Diğer keki üzerine kapatın. Şerbeti için, şeker, su ve limon suyunu kaynatıp soğumaya bırakın. Tatlının üzerine şerbeti gezdirin. Üzerine bol Hindistan cevizi serpip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Tatlı Kek Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Kek Tarifleri

Benzer Tarifler

Şehrazat Tatlısı
Fincanda Kadayıf Tatlısı
Kesme irmik tatlısı
Balkız tatlısı
Havuç Dilim Baklava
Şileki Tatlısı