- Bir tencerede şeker, su ve 1 tatlı kaşığı limon suyunu kaynatın. şerbet kıvamına gelince ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Unu geniş bir kaba eleyin. Tuzu ekleyip harmanlayın ve ortasını havuz şeklinde açın. şeker ve kuru mayayı yarım su bardağı suya ekleyip karıştırarak eritin.
- Karışımı kaptaki unun ortasına dökün. Kenardaki unla üstünü örtün ve bir süre bekletin. Aynı kaba kalan ılık su, zeytinyağı ve yumurtayı ilave edip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
- Üstünü bir bezle örtüp ılık bir yerde hamur kabarıncaya kadar yaklaşık 45 dakika bekletin.
- Kızartma tenceresinde zeytinyağını ısıtın. Hamurdan lokma büyüklüğünde parçalar koparıp yağa atın. Pembeleşinceye kadar kızartın.
- Kızaran hamurları sıcakken soğuk şerbetin içine atın. şerbeti iyice çekip dibe çökene kadar bekletip servis tabağına alın. Üzerine rendelenmiş hindistancevizi serpip sade veya kaymakla servis yapın.
Törenlerin vazgeçilmezi haline gelen klasik lokma tatlısına buradan göz atabilirsiniz.