Ana vatanı Güney Asya olarak bilinen reyhan otu, ülkemizde en çok Akdeniz ve Ege'de yetişir. Birçok ülkede aşkın ve zenginliğin sembolü olarak kabul edilir. Antibakteriyel özelliği sayesinde vücudun mikroplardan ve bakterilerden arınmasını sağlar. Osmanlı döneminde şerbet yapımında sık sık kullanılan bu bitki, cilt sağlığını da olumlu yönde etkiler. Sakinleştirici bir etkisi olduğu için, stres, uykusuzluk, depresyon gibi sorunların tedavisinde tüketilen besinler arasındadır. Peki, faydaları saymakla bitmeyen reyhan şerbeti nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, saray mutfağından miras kalan ev yapımı reyhan şerbeti tarifine başlayabiliriz.
1 Bardak Reyhan Şerbeti Kaç Kaloridir?
Tören ve kutlamalarda ikram edebileceğiniz şerbetli tatlılar arıyorsanız, İzmir usulü meşhur şam tatlısı tarifine göz gezdirebilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.
Reyhan şerbetini, sultan lokumu ile birlikte servis edebilirsiniz.