Ana vatanı Asya olan portakal, ülkemizde en çok Antalya'da yetiştirilir. Genellikle tatlıların içerisinde yer verilen bu meyve, ilaç sektöründe de kullanılır. C vitamini bakımından zengin olduğu için; enerji verici ve vücut direncini arttırıcı özellikleri mevcuttur. Tümör riskini düşürmesinin yanı sıra kemik hastalıklarına da iyi gelir. Özellikle kış aylarında iki günde bir tüketilmesi önerilir. Malzemeleriniz hazırsa, portakal reçeli tarifine başlayabiliriz.
1 Porsiyon Portakal Reçeli Kaç Kaloridir?
Standart malzemelerle hazırlanan portakal reçelinin bir porsiyonu, yaklaşık 125 kaloridir. Vitamin değerleri bir hayli yüksek olan portakal reçelini, ölçülü bir şekilde tüketebilir ve diyet listelerine ekleyebilirsiniz.