Malzemeler
Şerbeti için
Şeker tadında bir bayram için tatlınızı kendiniz hazırlamaya ne dersiniz? Su, şeker ve limon suyunu bir tencerede kaynatıp soğumaya bırakın.
Margarini eritip bir kaba alın. Ayçiçeği yağı ve suyi ekleyin. Un, vanilya ve kabartma tozunu harmanlayıp eleyerek azar azar ekleyin. Hamurun üzerini örterek 30 dakika dinlendirin.
Hamurdan parçalar kopartıp unlanmış tezgahta merdane ile açın. Orta kısımda 2 cm’lik boşluk bırakarak kenarlardan verev olarak aralıklı 4-5 kesik yapın. Orta kısmına fındık yerleştirin ve kenardaki parçaları üst üste gelecek şekilde kapatarak örgü şekli verin.
Tatlıları yağlanmış tepsiye dizip 190 dereceye ayarlanmış fırında pişirin. Fırından çıkartıp üzerine soğuk şerbeti dökün. 30 dakika dinlendirip servis yapın.